Tandblekning

Tandblekning – för att återställa tändernas lyster

De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och tobak missfärgar tänderna över tid vilket är helt naturligt och svårt att undvika helt. Dessutom så minskar oftast vitheten med åren och somliga av oss har mindre vita tänder redan från födseln.

Vad är det som bleker tänderna?

Väteperoxid är den vanligaste aktiva ingrediensen i tandblekningspreparat. När väteperoxid oxiderar frigörs fria syreradikaler som bryter ner organiskt material till koldioxid och vatten. Missfärgningarna som sitter i tänderna är organiska material som bryts ner. Emaljen är inte organiskt material och påverkas därför inte. Brilliant Smiles tandblekning är helt ofarlig.

Klinikblekning – tandblekning på ”en timme”

Vi använder oss av plasmaljusblekning för att aktivera blekningsgelen, vilket ger mycket goda resultat.
Brilliant Smile använder sig av plasmaljus som inte avger värme. Plasmaljus är inom det synliga ljusspektrat och är därmed helt fritt från skadliga våglängder.

Blekning med tandskena

Tandblekning med hjälp av bettskena tar längre tid än en laserblekning eller blekning med plasmaljus. Själva blekningen av tänderna sköter du själv hemma och materialet köper du via oss. Blekningen kan utföras antingen nattetid eller dagtid. Resultatet blir liknande som vid en laser- eller plasmaljusblekning men är omständigare och tar avsevärt längre tid.

Whitening Strips

Whitening strips är en form av hemblekning som innebär att remsor belagda med lågprocentig blekningsgel fästs på tänderna. Brilliant Smiles strips har en gel som är pH-neutral, vilket innebär att tänderna inte tar skada. Whitening strips används 1-2 timmar per dag och ett paket räcker till 14 dagars behandling, för både över- och underkäke.

Är du under 18 år?

Har du ännu inte fyllt 18 år får du enligt lag inte bleka dina tänder. För våra yngre patienter finns ett alternativ i munvårdsprodukter. Brilliant Smiles tandkräm Boost används under två veckors tid för att bort ytliga missfärgningar. Därefter används tandkrämen Whitening + och Brilliant Smiles munskölj för att behålla ett gott resultat.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå